Groningen blijft Sparta in Rotterdam de baas: 2-3

Rotterdam & Regio
mainImage
Orange Pictures
Henk Fraser.

Subtopper FC Groningen heeft in de Eredivisie de vierde overwinning op rij geboekt. De noorderlingen wonnen met 3-2 bij middenmoter Sparta Rotterdam, mede dankzij twee treffers van de Noor Jørgen Strand Larsen. Daarmee bewees de ploeg van trainer Danny Buijs dat de pijnlijke bekernederlaag afgelopen dinsdag bij FC Emmen (2-1) een incident was.

Sparta had in de beginfase het beste van het spel, maar FC Groningen opende de score. Wessel Dammers reageerde attent na een halve redding van doelman Maduka Okoye op een kopbal van Ahmed El Messaoudi.

FC Groningen verzuimde daarna meer afstand te nemen. In de 36e minuut kwam de thuisclub verrassend langszij uit een fraai uitgespeelde aanval die door Lennart Thy beheerst werd afgerond, 1-1. Het was voor de Duitser alweer zijn achtste competitietreffer in dit seizoen.

Kort na de rust kwam Groningen opnieuw op voorsprong. Uit een scherpe voorzet van Mo El Hankouri tikte Strand Larsen de bal fraai binnen, 1-2. Het was opnieuw de 20-jarige Noor die uit een harde voorzet van Gabriel Gudmundsson het duel in de 74e minuut leek te beslissen: 1-3. Het karaktervolle Sparta kwam dankzij Wouter Burger echter terug tot 2-3, maar daar bleef het bij in Rotterdam. Ook door het sterke keeperswerk van Sergio Padt in de slotfase kon de ploeg van trainer Henk Fraser niet meer op gelijke hoogt komen.